adsense

Vokietijoje trūksta darbuotojų


Vokietija yra pasiruošusi įdėti daug pastangų, kad pritrauktų specialistus iš kitų Europos Sąjungos valstybių. Vokietijos įmonės vis dažniau skundžiasi, kad joms trūksta inžinerijos ir IT specialistų. Šalies ekonomikai augant išaugo kvalifikuotų darbuotojų poreikis. Anot Vokietijos Pramonės ir prekybos rūmų, šiuo metu šalyje trūksta apie 400,000 kvalifikuotų darbuotojų inžinerijos, IT, medicinos, socialinės pagalbos ir slaugos srityse.
Vokietija, kaip ir kitos kelios senesnės ir turtingesnės ES valstybės narės, taikė tam tikrus darbo apribojimus naujų 2004 metais į ES įstojusių valstybių piliečiams. Tačiau susidaręs kvalifikuotų darbuotojų poreikis paskatino Vokietiją ankščiau nei buvo planuota panaikinti šiuos apribojimus. Taigi, nuo šių metų pavasario ir lietuviai galės lengviau legaliai įsidarbinti Vokietijoje.
Be to, užsieniečiai studentai, baigę universitetą ir įgiję specialybę Vokietijoje, taip pat galės 3 metus likti šioje šalyje ir dirbti pagal įgytą specialybę. Šia galimybe galės pasinaudoti ir daugelis lietuvių, kurie pasirinko studijas Vokietijos universitetuose.
Vokietija jau ir seniau buvo populiari šalis tarp lietuvių emigrantų. Vienintelis dalykas, kuris gali sutrukdyti dar daugiau lietuvių pasinaudoti šia nauja palankia imigracijos į Vokietiją situacija, yra vokiečių kalbos žinių trūkumas. Jau šių metų gegužės mėnesį Vokietija visiškai atšauks visus darbo imigracijos apribojimus, taikytus naujoms 2004 metų ES valstybėms. Todėl dar yra likę keli mėnesiai, per kuriuos galima patobulinti savo vokiečių kalbos žinias individualiai ar įvairiuose kalbų kursuose ir tada jau bandyti laimę Vokietijos darbo rinkoje.


1 komentaras:

  1. Būna tenka važiuoti į Vokietiją padirbti sezoninių darbų. Važiuoju su mikriuku: olandijakasdiena.lt, nes taip pigiau išeina. Juk mums emigrantams vargstantiems bei dirbantiems net per lietų ar škvalą lauke pinigais vistiek nesninga, tai tenka pasispausti. Vokiečiai sakyčiau gana reiklūs, bet ir sažiningi darbuotojų atžvilgiu, tai kol kas tikrai nesiskundžiu...

    AtsakytiPanaikinti