adsense

Melagingi darbo užsienyje skelbimai


Vargšai žmonės, kurie šiuo metu bando susirasti darbą, o ypač užsienyje. Juos slegia didžiulis stresas, bandant ieškoti geresnio, kvalifikaciją atitinkančio darbo tokioje ekonominėje situacijoje. Tačiau ieškantys darbo užsienyje taip pat susiduria ir su kitais sunkumais – tai melagingi darbo užsienyje skelbimai ir sukčiai įdarbinimo agentūros. Jie ne tik vagia mūsų pinigus, bet ir laiką, kurį mes galėtume praleisti ieškodami realaus darbo užsienyje pasiūlymo.

Melagingi darbo užsienyje skelbimai yra visur internete, nes internetiniai sukčiai yra labai apsukrūs ir lengvai randa būdų apgauti ne vieną darbo skelbimus skaitantį bedarbį. Įdomūs, gerą atlygį siūlantys darbų skelbimai yra visur internete, bet bėda ta, kad jie yra netikri.

Naudojantis užsienio darbo skelbimų svetainėmis ši rizika yra daug didesnė nei Lietuvoje. Lietuviškuose darbų skelbimuose pasitaikantys melagingi darbo skelbimai yra arba susiję su įdarbinimo agentūromis, kurios apgauna žmones ir išvežę juos į užsienį palieka bėdoje, arba sukčiai, siūlantys įvairias greito uždarbio sistemas. Užsienio skelbimų svetainėse melagingų darbo pasiūlymų dar daugiau. Naudojantis nemokamomis skelbimų svetainėmis galima rasti vos kelis tikrus ir gerus darbo pasiūlymus, visi kiti yra tikriausias laiko švaistymas.

Taigi, kaip atpažinti melagingus darbo užsienyje skelbimus? Čia pateikiame keletą ženklų, kurie gali tau padėti:

• Skelbimo antraštė yra bendra, per dažnai naudojama arba labai neaiški. Tai dažniausiai būna populiarios ir geros specialybės, tokios kaip Pardavimų agentas, Pardavimų vadybininkas ir t.t. Tikri darbo pasiūlymai dažnai turi skirtingas, unikalias antraštes, kuriose panaudojamas įmonės pavadinimas, tikslesnis pareigų aprašymas, naudojami žodžiai, tokie kaip reikia, ieškomas, reikalingas, siūlomas ir kt.

• Darbo užsienyje skelbime nenurodyta tiksli darbo vieta. Tavo rastas darbo užsienyje skelbimas nurodo tavo gyvenamąjį miestą ar net visą šalį, tačiau nenurodo tikslesnio darbovietės adreso ar gatvės. Tikruose darbo skelbimuose nurodomas tikslus darbovietės adresas.

• Darbo skelbimas siūlo daug didesnį atlyginimą, kuris dažnai atrodo per geras, kad būtų tikras. Ieškodamas darbo vienoje ar kitoje srityje tu jau apytiksliai žinai vidutinį tokių pareigų atlyginimą. Atpažink darbo skelbimus, kurie siūlo daug didesnį nei vidutinis atlyginimą.

• Darbo skelbimo antraštė neatitinka darbo aprašymo. Taip įvairūs sukčiai stengiasi pritraukti kuo daugiau žmonių, kurie perskaito viliojančią antraštę, bet randa visai skirtingą darbo aprašymą.

• Darbo skelbime naudojami keisti sakiniai ar yra daug klaidų. Įmonės, tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje, turi savo personalo specialistus, kurie ruošia darbo skelbimus, tikrina klaidas ir t.t. Tuo tarpu sukčiai dažnai naudojasi įvairiais internetiniais tekstų vertėjais ir taip sukuria daugybę darbo skelbimų įvairiomis kalbomis.

• Paieškok tave sudominusio skelbimo pasinaudodamas Google paieška. Paieškai panaudok darbo užsienyje skelbimo antraštę ar kokią informaciją iš pačio skelbimo teksto. Jei tas pats skelbimas randamas daugiau nei keliose dešimtyse skelbimų puslapių, tai didelė tikimybė, jog skelbimas yra melagingas. Personalo vadybininkai geriausiu atveju tą patį skelbimą paskelbia dešimtyje darbo skelbimo svetainių, o internetiniai sukčiai naudoja programas, kurios lengvai ir greitai tą skelbimą patalpina visose nemokamose darbo skelbimų svetainėse.

• Darbo užsienyje skelbimas turi daugybę šauktukų ir pažada dideles pajamas vos per savaitę.

• Darbo skelbime rašoma, kad nereikalinga jokia darbo patirtis, bet tuo pačiu siūlomas atlyginimas yra didelis. Žinoma, nekvalifikuoti ar patirties neturintys darbuotojai užsienyje uždirba daugiau nei Lietuvoje, tačiau atlyginimai yra žemesni, nei vidutiniai. Net ir sezoninių darbų užsienyje skelbimai nurodo, kad darbo patirtis yra privalumas. Tikri darbdaviai visada pirmiausia ieško patyrusių darbuotojų.

• Darbo užsienyje skelbime nenurodoma jokia kontaktinė informacija. Paprasčiausias asmeninis mobilus telefonas ar el. pašto adresas nėra kontaktinė informacija. Tikruose skelbimuose nurodomas įmonės ar įdarbinimo agentūros pavadinimas, adresas, internetinis puslapis, oficialus el. paštas, kuriame naudojamas įmonės pavadinimas, pavyzdžiui: info@įmonėspavadinimas.com. Skelbimai, kuriuose naudojami tokie el. pašto adresai, kaip įmonėspavadinimas@yahoo.com ar įmonėspavadinimas@gmail.com taip pat, gali būti netikri. Netikruose skelbimuose dažnai nurodomas ir žinomos ar egzistuojančios įmonės pavadinimas, parašytas su klaida, kurią sunku pastebėti. Net jei manai, kad žinai šią įmonę, patikrink ją internete. Būna, kai personalo specialistai padaro klaidą, bet ji nesikartoja visame skelbime ar visuose skelbimuose, esančiuose internete.

• Darbo užsienyje skelbime nurodomas interneto puslapis, kuris tave nukreipia ne į įmonės interneto svetainę, bet į svetainę, kuri siūlo piramidės tipo darbus. Tai - ne darbo pasiūlymas, o sukčių bandymas tave apiplėšti. Tikri skelbimai, kurie siūlo darbą namuose, yra darbo namie skelbimų kategorijoje, o ne kiekvienoje kategorijoje nesirenkant.

• Darbo užsienyje skelbime pateikta internetinė nuoroda tave nukreipia į vieną puslapį, kuris paskui automatiškai tave nukreipia dar į kitą. Visa tai sukčiavimas ir laiko švaistymas.

• Darbo užsienyje skelbime nurodytas internetinis puslapis siūlo tau tik už mažą mokestį užsiregistruoti darbo pasiūlymų svetainėje, o jau tada tu pamatysi tikrą darbo pasiūlymą.

• Darbo skelbimas atsiunčiamas tau į el. paštą, o jame rašoma, kad jie peržvelgė tavo atsiųstą CV, kurio tu net nesiuntei. Tai sukčiavimas ir tavo asmeninės informacijos rinkimas. Tai automatiniai laiškai, kuriuos siunčia ne žmonės, o kompiuteris.

Internete ieškant darbo užsienyje skelbimų naudojant Lietuvos ir užsienio darbo skelbimų svetaines yra labai sunku neužkibti ant sukčių kabliuko. Patariama tikrinti kiekvieną tave sudominusį darbo užsienyje skelbimą. Patikrink įmonės pavadinimą, adresą, komentarus interneto forumuose. Nesutik vykti į kitą šalį nepasirašęs sutarties su darbdaviu. Sutartis su įdarbinimo agentūra nėra darbo sutartis. Tikrink viską ir būk labai atidus.


1 komentaras:

  1. Didžiausia nemokama firmų,bei agentūrų,įdarbinančių naftos platformose Norvegijoje,UK ir visame pasaulyje,kontaktinių duomenų bazė(adresai,emailai,tel.numeriai,svetainės).
    Registracija: http://www.bite82.com/darbas-naftos-platformose.html

    AtsakytiPanaikinti