adsense

Kvalifikuoto darbo paieškos užsienyje


Iki šiol jau visi išmokome, kokie yra tradiciniai darbo paieškos būdai. Reikia tinkamai nuspręsti, kokio tiksliai darbo ieškai, aktyviai skaityti skelbimus, užsiregistruoti su keliomis įdarbinimo agentūromis, susisiekti su visomis įmonėmis, kurios gali tau pasiūlyti tave dominantį darbą. Tai tradicinis darbo paieškos būdas. Tačiau užsienyje ir Lietuvoje norint surasti kvalifikuotą darbą aktyvios darbo paieškos jau neapsiriboja vien šiais veiksmais. Kai darbo ieško daugybė žmonių, neužtenka išsiųsti kelių CV ar įdėti savo CV į darbo skelbimų puslapį. Tik tiek nuveikęs to vienintelio ir geriausio darbo pasiūlymo taip ir gali nesulaukti. Šiame įraše pateikiami keli dalykai, kurie padės tau palengvinti tavo darbo paieškas.

Skaityk savo CV 10 – 15 sekundžių. Kokią informaciją per tiek laiko spėjai sužinoti? Tai yra būtent tai, ką šiuo metu daro darbdaviai, gavę šimtus CV į vieną laisvą darbo vietą. Per tiek laiko potencialus darbdavys turėtų perskaityti, ką gero tu gali padaryti jo įmonei. CV yra svarbiausias dokumentas, padedantis tau kurti tavo karjerą. Investuok laiko ir, jei gali, pinigų ir susikurt profesionalų CV. Jei rinksiesi CV rašymo paslaugomis užsiimančią įmonę, būk labai atsargus, nes šiuo metu, kai darbo ieško daug žmonių, rinkoje atsirado daug apsimetėlių, siūlančių geriausią CV už mažiausią kainą.

Panaudok internetą ir įsiliek į naujos įmonės gretas. Efektyvi darbo paieška galima tik tada, kai tu tiksliai žinai, kokio darbo nori, ir kokioje įmonėje to darbo nori. Taigi, išsirink keliasdešimt įmonių, kuriose norėtum dirbti. Susirask jų internetinius puslapius, peržvelk visus galimus karjeros pasiūlymus. Užsienyje daugybė didesnių įmonių jau turi savo Facebook puslapius, prisijunk prie jų. Sek juose skelbiamas įmonės naujienas, tarp jų gali būti ir darbo pasiūlymų. Komentuok tau aktualias įmonės naujienas, bet neatrodyk per daug įkyrus. Įmonė turi tave pastebėti, bet ne užblokuoti.

Patikrink informaciją apie save internete. Karjeros patarėjai ir darbo paieškos specialistai teigia, kad net apie 80% užsienio įmonių patikrina savo kandidatų vardus internete. Tai labai aktualu bandantiems gauti gerą ir atsakingą darbo vietą žinomoje užsienio įmonėje. Įmonės specialistai paprasčiausiai Google paieškoje paieško atrinktų kandidatų vardus ir patikrina, kokią informaciją potencialūs darbuotojai pateikia apie save viešai. Taigi, žinodamas tai, peržvelk savo viešus profilius Facebook, Twitter, įvairiuose bloguose ir kituose socialiniuose tinkluose, kuriuose tu esi užsiregistravęs. Ištrink visus netinkamus komentarus, nuotraukas. Savo socialiniuose tinkluose skelbk informaciją ne apie naujausius vakarėlius ir įspūdžius iš jų, o apie savo naujus pasiekimus, kvalifikaciją. Parodyk, kad domiesi savo darbo srities naujienomis, rašyk su profesija susijusį blogą.

Nusistatyk pasiekiamus tikslus. Naujo darbo paieškos užsienyje yra tarsi didelis projektas. Jei nori gauti gerus rezultatus, užsibrėžk gerus tikslus ir susidaryk planą ir jo laikykis. Pavyzdžiui, suplanuok, kad per savaitę peržvelgsi 20 interneto svetainių su darbo skelbimais, išsiųsi 50 CV, kartą per savaitę paskambinsi įdarbinimo agentūrų vadybininkams, susitarsi dėl 2 darbo pokalbių per savaitę. Tai turi būti realus darbas, o ne paprasčiausias skelbimų apie darbo paieškas dėjimas į skirtingus interneto puslapius. Be to, saugok visą informaciją apie išsiųstus CV ar kitokius kontaktus. Taip sulaukęs skambučio ar el. laiško iš potencialaus darbdavio žinosi, kaip jis tave surado.

Aktyvios darbo paieškos yra labai sunkus ir sudėtingas darbas. Siekiant įsidarbinti užsienyje geroje įmonėje reikia ne tik tradiciniais būdais ieškoti darbų, bet ir plačiai naudoti naujausias technologijas. Reikia išlikti budriam, nuolat stebėti ne tik įmonių aplinką, bet ir informaciją, kurią apie tave gauna potencialus darbdavys perskaitęs tavo CV ar tavo Facebook‘ą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą