adsense

Geriausiai ir blogiausiai mokami darbai JK


Tiems, kurie ieško darbo Jungtinėje Karalystėje naudinga susipažinti su geriausiai ir blogiausiai apmokamais darbais. Taigi, dažnai lietuvių imigrantų darbo pasirinkimą lemia ne turima profesija, bet galimas maksimalus atlyginimas.

JK Nacionalinis statistikos biuras pateikia ataskaitą, kurioje lyginami geriausiai ir blogiausiai apmokami darbai JK ir kokie yra vidutiniai atlyginimai. Pastaba: Vidutiniai atlyginimai ne visada atspindi tikrą atlyginimą, kurį gauną vienas ar kitas darbuotojas, nes mažiausias ir didžiausias atlyginimas gali ženkliai skirtis, pavyzdžiui teisėjo atlyginimas ir teisme dirbančio darbuotojo atlyginimas skiriasi ženkliai, bet jie yra grupuojami vienoje grupėje.

Geriausiai apmokami darbai JK

Stambių įmonių direktoriai ir viršininkai. Vidutinis metinis atlyginimas: £115,576.
Medicinos darbuotojai. Dirbantys ligoninių konsultantai, gydytojai, rajono/apylinkės gydytojai, psichiatrai, chirurgai ir kt. Vidutinis metinis atlyginimas £78,366.
Aukštesnio rango valdininkai. Dirbantys Europos Parlamente, JK Parlamente, diplomatai. Vidutinis metinis atlyginimas £68,283.
Brokeriai. Dirbantys draudimo brokeriai, biržos makleriai ir kt. Vidutinis metinis atlyginimas £61,117
Oro eismo kontrolieriai. Dirbantys oro eismo kontrolieriai, skrydžių planuotojai ir t.t. Vidutinis metinis atlyginimas £60,548.
Finansiniai valdytojai. Dirbantys kredito vadovai, įmonių iždininkai, finansų direktoriai. Vidurinis metinis atlyginimas £58,295.
Vietinės valdžios aukštesnio rango valdininkai. Dirbantys miestelių klerkai ir kt. Vidutinis metinis atlyginimas £55,921.
Policijos darbuotojai (inspektoriai ir aukštesnio rango). Vidutinis metinis atlyginimas £53,937.
IT strategijos ir planavimo darbuotojai. Dirbantys kompiuterių konsultantai, programų konsultantai. Vidutinis metinis atlyginimas £50,143.
Teisininkai. Dirbantys teisininkai, teisėjai, advokatai ir kt. Vidutinis metinis atlyginimas £48,908.

Blogiausiai apmokami darbai JK

Padavėjos ir padavėjai. Vidutinis metinis atlyginimas £11,930.
Barų darbuotojai. Vidutinis metinis atlyginimas £11,930.
Virtuvės darbuotojai ir asistentai. Vidutinis metinis atlyginimas £12,410.
Kelionių ir ekskursijų gidai. Vidutinis metinis atlyginimas £12,561.
Skalbėjai, rūbų valymo paslaugų darbuotojai. Vidutinis metinis atlyginimas £12,657.
Kasininkai. Vidutinis metinis atlyginimas £12,736.
Pramogų parko darbuotojai. Vidutinis metinis atlyginimas £12,767.
Kirpėjos ir kiti grožio srities darbuotojai. Vidutinis metinis atlyginimas £13,194.
Valytojai. Vidutinis metinis atlyginimas £13,807.
Darželių darbuotojos. Vidutinis metinis atlyginimas £13,872.

Deja, tarp imigrantų labiausiai paplitę yra mažiau apmokami darbai dėl anglų kalbos ir kvalifikacijos trūkumo. Tikimės, kad ši informacija bus naudinga planuojant ieškoti darbo JK.


2 komentarai:

  1. Labai dėkoju už informaciją. Nuostabus blogas:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Iš tiesų labai naudingas straipsnis nes statistika man visada būdavo įdomi. Yra įvairių darbų ir įvairių darbuotų. Turimas darbas turi patikti ir motyvuoti dirbti darbuotoją.Esu skaičiusi terraproject tinklalapyje, kad būtinas ir darbuotojų valdymas siekiant pasiekti darbo efektyvumą.

    AtsakytiPanaikinti