adsense

Kaip rasti darbą Norvegijoje?


Pastaruoju metu daugelį lietuvių labai viliojo darbas Norvegijoje. Vieni ten išsiruošė jau turėdami darbo pasiūlymus iš įvairių įdarbinimo agentūrų, kiti darbus susirado su draugų pagalba, o labai daug lietuvių patraukė į Norvegiją tikėdamiesi rasti darbą jau būdami ten. Tačiau naudinga dar prieš išsiruošiant į Norvegiją pabandyti įsidarbinti arba pasidomėti, kokios įsidarbinimo galimybės yra Norvegijoje, koks geriausias būdas ieškoti ten darbo ir kaip jį gauti.
Teigiama, kad net 60% visų laisvų darbo vietų nėra paskelbiamos jokiais įprastiniais būdais. Šis skaičius atrodo pernelyg didelis. Bet faktas yra vienas, apie daugelį gerų darbo pasiūlymų tu niekada taip ir nesužinosi, jei pats aktyviai jų neieškosi. Bet tada kyla klausimas: kaip surasti tokius darbus, apie kuriuos niekada niekas nepaskelbia? Reikia būti labai kūrybingam ir į pagalbą pasitelkti kuo daugiau darbo paieškos Norvegijoje būdų.
Jau esant Norvegijoje darbo paieškas galima pradėti nuo laikraščių su darbo Norvegijoje skelbimais. Tačiau tokios pozicijos dažnai sudomina labai daug kandidatų, todėl tu susidursi su labai didele konkurencija. Be to, šiuo metu Norvegijoje sparčiai plinta tendencija paskelbti apie laisvas darbo vietas įmonės internetiniame puslapyje. Tokie darbo pasiūlymai dažnai neskelbiami laikraščiuose ar kituose skelbimų puslapiuose.
Norėdamas pasinaudoti darbo skelbimais Norvegijos įmonėse, kurios savo pasiūlymus pateikia tik savo internetiniuose puslapiuose, turi atlikti ilgą, daugiau laiko užimančią paiešką, bet tu tikrai rasi daug vertingų darbo pasiūlymų. Pirmiausia išsirink darbo sritį, kuri tave domina. Tada surast interneto svetaines visų savo atrinktų įmonių. Pavyzdžiui, lietuvius Norvegijoje vilioja apdailos darbai, darbai žemės ūkyje, slaugos darbai arba darbai žuvies fabrikuose. Surink visų tave dominančių svetainių adresus ir po vieną tikrink, ar jos pateikia kokią informaciją apie laisvas darbo vietas. Tuo pačiu gali daugeliui šių įmonių išsiųsti ir savo CV anglų bei norvegų kalbomis, net jei įmonė tuo metu neskelbia apie laisvas darbo vietas.
Lietuvių, gyvenančių Norvegijoje, bendruomenės nariai taip pat tarpusavyje dalinasi jiems žinomais darbų pasiūlymais. Lietuvių pamėgtas puslapis www.lietuvis.no yra vienas tokių, kuriame nemokamai galima rasti įvairių darbų pasiūlymų Norvegijoje skelbimų.
Vienas populiaresnių skelbimų puslapių Norvegijoje yra www.finn.no. Šiuo metu jame galima rasti net 6687 skelbimus apie laisvas darbo vietas Norvegijoje. Deja, dauguma skelbimų pateikiami tik norvegų kalba. Tiems, kurie Norvegijoje jau gyvena ne pirmus metus, tai didelių sunkumų nesukels, o kiti lietuviai gali pasinaudoti Google vertėju, ir išsiversti didžiąją dalį jiems aktualių skelbimų. Paprasčiausiai apsilankyk šiame puslapyje, tada pasirink „Jobb“ ir „Alle stillinger“. Ir tada tu jau gali rinktis iš daugybės darbo pasiūlymų.
Galiausiai, galima pasinaudoti lietuviškų ar norvegiškų įdarbinimo agentūrų paslaugomis. Deja, ne visada tokios agentūros garantuoja darbo vietą, ne visada jos greičiau suranda tau tinkantį darbo pasiūlymą. Todėl tu ir pats aktyviai privalai ieškoti darbo Norvegijoje. Be to, nepamiršk paskaityti šiame bloge pateikiamų patarimų apie tai, kaip išvengti sukčių, prisidengusių įdarbinimo agentūrų vardu.


1 komentaras:

  1. Didžiausia nemokama firmų,bei agentūrų,įdarbinančių naftos platformose Norvegijoje,UK ir visame pasaulyje,kontaktinių duomenų bazė(adresai,emailai,tel.numeriai,svetainės).
    Registracija: http://www.bite82.com/darbas-naftos-platformose.html

    AtsakytiPanaikinti