adsense

Darbo skelbimai (Norvegija)


Ieškant darbo užsienyje patariama aktyviai naudotis bent keliais darbo paieškos būdais: darbo skelbimai internete ir laikraščiuose, įdarbinimo agentūros, CV siuntimas galimiems darbdaviams ir t.t. Lietuviams geriausiai žinomas ir bene geriausias būdas ieškoti darbo Norvegijoje yra darbo skelbimai internete. Jau atsirado ir lietuviškų darbo skelbimų svetainių, skirtų lietuviams Norvegijoje. Tačiau tiems, kurie nenori apsiriboti tik šiais lietuviškais puslapiais ir supranta angliškai ar norvegiškai, naudinga naudotis ir norvegiškais darbo skelbimų puslapiais.

Čia pateikiami keli Norvegijos darbo skelbimų puslapiai, kuriuose galima rasti nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių darbo skelbimų. Darbo skelbimų Norvegijoje sąrašas pateikiamas atsitiktine tvarka, ne pagal populiarumą ar darbo skelbimų gausą.

Jobbnorge. Šiame puslapyje šiuo metu pateikiami 567 darbo pasiūlymai ir yra užregistruota 16095 CV. Jobbnorge jau nuo 1991 metų teikia įdarbinimo ir reklamos paslaugas privačioms ir valstybinėms įmonėms Norvegijoje. Šioje darbo skelbimų svetainėje galima naršyti pasirinkus norvegų ar anglų kalbas, tačiau dauguma darbo skelbimų yra pateikti norvegiškai. Be to, galima užregistruoti savo CV tam, kad bet kuriuo metu tave galėtų rasti darbdaviai su darbo pasiūlymais.

Careerjet.no. Šioje darbo skelbimų Norvegijoje svetainėje šiuo metu yra pateikti 37,054 darbo pasiūlymai. Ši svetainė įdomi tuo, kad joje galima lengva paieška pagal Norvegijos įmonių sąrašą. Tai naudinga tiems, kurie žino, kurioje srityje ir kurioje įmonėje norėtų dirbti. Puslapis ir skelbimai norvegų kalba.

Careerbuilder.no. Šiuo metu svetainėje yra 418 darbo Norvegijoje skelbimai. Svetainėje galima paskelbti savo CV, pasirinkti, kad kaskart atsiradus tavo CV, kvalifikaciją ar norimą specialybę atitinkančiam darbui būtų išsiųstas el. laiškas su informacija apie naują darbo pasiūlymą.

Finn.no. Jau ankščiau aprašytas skelbimų puslapis, kuriame šiuo metu skelbiami 13700 darbo skelbimai. Tai bene daugiausiai darbo skelbimų šiuo metu turintas skelbimų puslapis Norvegijoje. Puslapis yra norvegų kalba, darbo skelbimai dažnai taip pat būna tik norvegiškai.

Norvegijos Darbo ir Socialinės Apsaugos Tarnyba. Daugiausia originalių darbo skelbimų pateikiama šios tarnybos internetiniame puslapyje. Ji taip pat turi ir savo ofisus didesniuose Norvegijos miestuose. Šioje tarnyboje galima užregistruoti savo CV. Informacija norvegų arba anglų kalbomis.

Čia pateikiamos tik kelios didesnės interneto darbo skelbimų svetainės Norvegijoje. Labai naudinga paiešką praplėsti naudojant Google paiešką, kurioje galima įvesti tokius raktažodžius, kaip „ledige stillinger“ (laisvos darbo vietos), „jobber“ (darbai), „deltidsjobb“ (darbai ne pilną darbo dieną), „sommerjobb“ (vasaros darbai), ir t.t. Taip ne tik galima rasti daug darbo skelbimų svetainių Norvegijoje, bet ir įvairių įmonių interneto puslapius, kuriuose pateikiami tik jų laisvų darbo vietų skelbimai. Tiems, kurie moka tik anglų kalbą arba tik minimaliai moka norvegų kalbą, patariama naudotis Google vertėju norint geriau suprasti darbo skelbimus Norvegijoje.


1 komentaras:

  1. Koks jūsų nuomone sezoninis darbas užsienyje geriausias? Aš noriu išvykti užsidirbti, bet beveik nieko apie tai nežinau. Gal galite man kažką patarti?

    AtsakytiPanaikinti