adsense

Darbo galimybės Didžiojoje Britanijoje IT darbuotojams


2011 metais teigiama, kad Didžiosios Britanijos informacinių technologijų srityje dirbančios įmonės įdarbins gana didelį skaičių naujų darbuotojų. JAV stambi įmonė General Electric atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad 2011 metais Didžiojoje Britanijoje IT sektoriuje dirbančių darbuotojų skaičius išaugs beveik šešiais procentais.

Lietuvos IT specialistams, turintiems reikiamą kvalifikaciją ir pakankamai užsienio kalbos žinių, būtų įdomu žinoti, kad net 48 procentai su IT susijusių įmonių planuoja, kad šiais metais įdarbins naujų darbuotojų. Tai suteikia daugiau galimybių Lietuvoje IT specialistų kvalifikaciją turintiems, bet darbo nerandantiems gyventojams, kurie planuoja emigraciją.

Kaip rasti darbą Didžiosios Britanijos IT sektoriuje? Galima darbo ieškoti dar esant Lietuvoje, tačiau nereikia tikėtis, kad skelbimai apie laisvas darbo vietas bus paskelbti lietuviškuose darbo skelbimų puslapiuose ar tokius darbus siūlys lietuviškos įdarbinimo agentūros. Pačiam darbo ieškančiam asmeniui teks atlikti aktyvią darbo paiešką.

Pirmiausia galima kreiptis į įdarbinimo agentūras Didžiojoje Britanijoje. Lengvai pasinaudojus vienu iš puslapių, kuriuose pateikiamas visų įdarbinimo agentūrų sąrašas, galima atrinkti tokias, kurios specializuojasi bendradarbiaudamos su IT srityje dirbančiomis įmonėmis. Tokios įdarbinimo agentūros greičiau tau pasiūlys darbą, atitinkantį tavo kvalifikaciją.

Antras svarbus žingsnis ieškant darbo Didžiojoje Britanijoje yra surinkti visų tave dominančių IT srityje dirbančių įmonių kontaktines detales. Svarbiausia yra jų internetiniai puslapiai, kuriuose dažnai pateikiama informacija apie laisvas darbo vietas ir karjeros galimybes. Tau reikės užpildyti daugybę darbo paraiškų ar išsiųsti daug CV. Tačiau aktyviai ieškodamas gali rasti tikrai gerą darbą.

Prognozuojamų naujų darbo vietų Didžiosios Britanijos IT sektoriuje sukūrimas atveria daug galimybių imigravusiems IT specialistams rasti gerai apmokamą darbą pagal jų kvalifikaciją.


4 komentarai:

  1. Kai IT paslaugos tampa vis patrauklesne specialybe, džiugu, kad ir kitose valstybėse yra galimybė įsidarbinti lietuvių specialistams.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na svarbu išmanyti savo darbą ir jį mylėti, yra labai daug programuotojų, kurie dirba tik tam, nes žino, jog tai yra gera profesija, bet jie savo darbo nemyli. Bet tikrai šaunu, kad net lietuviai gali lengvai įsidarbinti užsienio rinkose, ne tik uk, bet ir jav. Bet gerai būtų, kad jie mokėtų diegti ir įvairias VVS, tokias kaip CRM sistemas, projektų valdymo, atneštų didelės naudos ne tik savo įmonei bet ir kitoms, kuris šis įrankis yra reikalingas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Smagu girdėti, kad Didžioji Britanija priima IT specialistus - lietuvius, dirbti savo šalyje tokį darbą. Mūsų specialistai gali ir ten dirbti kaip B2B, taip ir B2C sektoriuose.

    AtsakytiPanaikinti