adsense

Įdarbinimo agentūros Anglijoje


Peržvelgus lietuviškų įdarbinimo agentūrų pasiūlymus dažnai kyla abejonė, ar verta joms mokėti tokius didelius paslaugų teikimo mokesčius ir važiuoti į užsienį dirbti pačių juodžiausių ir blogiausiai mokamų darbų. Tiems, kurie jau turi draugų ar giminių Anglijoje, kurie gali padėti pirmosiomis savaitėmis užsienyje, patariama darbo ieškoti jau atvykus į Angliją. Jau esant Anglijoje galima naudotis visais įmanomais darbo paieškos šaltiniais, klausinėti draugų, ar jie žino apie laisvas darbo vietas, skaityti laikraščių ir internetinių puslapių darbo skelbimus ir kreiptis į vietines įdarbinimo agentūras.

Bendradarbiauti su įdarbinimo agentūromis Anglijoje yra naudinga. Jos palaiko ryšius su daugybe darbdavių, žino apie naujausias laisvas darbo vietas, todėl jos daug greičiau gali tau pasiūlyti darbą. Be to, dauguma įdarbinimo agentūrų Anglijoje specializuojasi tam tikrose darbų srityse, pavyzdžiui agrikultūra, statybos ir t.t. Todėl verta užsiregistruoti su tokia įdarbinimo agentūra, kuri yra ne tik arti tavo gyvenamosios vietos, bet kuri gali pasiūlyti daugiau darbų, susijusių su tavo specialybe.

Darbo ieškantiems lietuviams dažnai tenka susidurti su „įdarbinimo agentūromis“ Lietuvoje, kurios ima vienkartinius darbo programos mokesčius, mokesčius už darbdavio telefono numerį ir kitokius mokesčius, kurių galima išvengti. Anglijoje įdarbinimo agentūra negali iš tavęs imti mokesčio už tai, kad ji surado ar bandė sutarti tau darbą. Įdarbinimo agentūra taip pat privalo tau sumokėti už darbą, net jei žmogus, kuriam tu dirbai, nesumokėjo. Tu neprivalai naudotis jokiomis papildomomis įdarbinimo agentūros paslaugomis, kaip CV rašymas ar papildomi kursai.

Tiems, kurie nori rasti patikimą ir gerą įdarbinimo agentūrą Anglijoje, turėtų pasidomėti tomis, kurios priklauso Personalo verbavimo ir įdarbinimo konfederacija (REC). Šiai konfederacijai priklauso daug įdarbinimo agentūrų, kurios privalo laikytis tam tikrų taisyklių ir standartų. Jos yra pasirašiusios Profesionalios praktikos kodą, kuris garantuoja, kad agentūra suteikia kvalifikuotas paslaugas darbdaviams ir darbo ieškantiems žmonėms. Jos laikosi etiško darbo standartų, šios agentūros yra laiku informuojamos apie naujausius pasikeitimus teisėje ir praktikoje. O kas svarbiausia, klientas gali kreiptis į REC, jei įdarbinimo agentūra nesilaiko numatytų įstatymų ir REC nustatytų procedūrų. Klientui yra lengviau su REC pagalba užpildyti visus dokumentus.

REC priklausančias agentūras galima rasti čia.

O pabaigai apie įdarbinimo agentūras Anglijoje galima pasakyti, kam mokėti lietuviams už juodo darbo pasiūlymą su mažu atlyginimu, jei galima pasinaudoti profesionaliomis įdarbinimo agentūrų paslaugomis užsienyje. Paslaugos nieko nekainuos, o pasiūlytų darbų pasirinkimas bus daug platesnis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą